צדקה באמצע התפילה

שאלה:

שלום, מישהו אמר שכתוב בשולחן ערוך מתחילת התפילה קורבנות עד סוף התפילה עלינו לשבח אם מישהו מבקש צדקה אפשר לא לתת לו צדקה, איפה זה כתוב בשולחן ערוך?

תשובה:

שלום וברכה

אינני יודע, אדרבה, בעת אמירת פותח את ידיך הובא בליקוטי מהרי"ח לתת צדקה, וכן באתה מושל בכל כידוע נותנים צדקה על פי האר"י. באמצע קריאת שמע אסור לתת צדקה, ראה בהרחבה בלקט הקמח החדש סי' סג אות יח, אחרי שמונה עשרה ודאי יש לתת.

שנהיה תמיד מהנותנים!