חילול שבת ליולדת

שאלה:

אשתי בסוף חודש התשיעי לקראת לידה – אשתי חייבת אותי שיהיה נוכח בלידה – ונוסעת השבת לשבת חופשת נשים בלבד עם המשפחה – השאלה שלי במידה ומתפתח לידה באמצע שבת האם מותר לי לנסוע עם הרכב שלי לקחת אותה ללידה אני גר בעיר אחרת ממקום החופשה, או מה הן האופציות
עוד פעם היא חייבת שאני יהיה נוכח בלידה

תשובה:

שלום וברכה

גם אם היא חייבת אותך נוכח במקום הלידה, ונתיר לך לנסוע ללידה משום "יתובי דעתא" – ישוב דעתה, עדיין יש לנו כלל בהלכות שבת שהקל הקל תחילה. כלומר, היא הרי לא חייבת שדוקא אתה תקח אותה ללידה… יש לבחור לשניכם את הדרך הקצרה ביותר ללידה, כל לחיצה על דוושת הגז היא הרי איסור תורה ויש למעט בו. שנית, יש לברר עוד לפני שבת על האפשרות לנסוע על ידי גוי ולא על ידי יהודי, ורק אם אין לכם אפשרות כזו מותר לכם לנסוע בעצמכם או על ידי יהודי אחר. לכן ככל שהנסיעה ארוכה ממך למקומה ומשם לבית החולים, יש לכם לבוא כל אחד לבד ולהעדיף גוי. כמו כן, ככך שיש סיכוי של ממש ללידה השבת, אינני חושב שטוב שהיא נוסעת עכשיו לחופשה לבד, זה באמת יסבך את הענין, אבל זה לשיקולכם.

לידה קלה ובריאה!