גבינה על המבורגר צמחי

שאלה:

האם יש בעיה לשים גבינה על מאכל צמחוני כמו המבורגר צמחוני שעשוי מאנטיפסטי או נתחי סויה?

תשובה:

שלום וברכה

אף שכפי המבואר בשו"ע בסי' פז בהרבה אופנים חששו הפוסקים למראית העין,  ואסרו אכילת בשרעם חלב שקדים אא"כ יניח שם שקדים וכו', ונחלקו בזה לגבי בשר עוף כידוע הרמ"א שם הש"ך והט"ז, מכל מקום כבר כתבו פוסקי זמנינו שבמאכל שניכר לכל שהוא פרווה, הכל מכירים שקיים מאכל כזה, כמו נקניקיות או המבורגר צמחי, וגם צורתו לא ממש כמו בשר, אין חשש מראית העין ומותר, וראה מה שהאריך בזה בס' אוהל יעקב שם מדברי הפוסקים.