שעון שבת לפלטה

שאלה:

שלום לרב.אם אין מאכל שנמצא כל השבת על הפלטה האם מותר שהשעון יכבה לאחר סעודת הלילה ידליק בבוקר ולאחר מכן יניחו באופן המותר מאכל מבושל כל צרכו על הפלטה לסעודת היום? בברכה חנוך

תשובה:

אין כל בעיה. רק יש לזכור להניח באופן המותר.

יום נעים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לדעת הגר"ע יוסף מותר להניח על פלטה חשמלית מאכל מבושל יבש בשבת, רוב פוסקי זמנינו חולקים עליו, מהם שמתירים להניח על צלחת הפוכה וכדומה [הגרש"ז אויערבך] ומהם שאוסרים ומתירים רק על סיר מלא אוכל [לא מעשי במקרה זה] וכך דעת הגרי"ש אלישיב, נושא זה נדון בהרחבה פעמים רבות כאן באתר.