לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

צער בעל חיים בשוגג

שאלה:

שלום רב,
ידוע עניין צער בעל חיים לפי ההלכה וכמה צריך זהירות בנושא,

מקווה שהשאלה שלי לא תישמע מצחיק או מוזר,

אבל בשוגג יתכן ונתתי מכה/דירסה לחתול שקפץ לכביש, ואני מבלי משיים לא ראיתי מרחוק ולכן לא הספקתי לעצור בזמן,
ולצערי אפילו לא עצרתי לבדוק מה קרה בחתול, בגלל שעברתי דרך שכונה ערבית,

האם זה גם בגדר צער בעל חיים, והאם אני צריך לעשות תשובה בנושא?
ואם כן, מה אני צריך לעשות?

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אין צורך לעשות תשובה, אתה כלל לא בטוח שציערת, ואם כן זה היה בשוגג, נהגת כדרך כל העולם והכל בסדר.

ברכה והצלחה