ליל שבועות / הושענא רבא – לישון כי אבא מבקש

שאלה:

לרב שלום וברכה.
האם בליל הושענא רבא לאחר שאבי אומר לי לישון, מותר לי לעשות כאילו אני ישן ולאחר שאבי נרדם לקום ולהמשיך ללמוד?
והאם כך הדין בקשר לליל שבועות?
תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

אינני יודע בן כמה אתה, ילד צעיר טוב שיעשה מה שאבא אומר לו, ואז בודאי לא יכשל, זאת מלבד המצוה של כיבוד הורים… אלא אם כן אבא אומר חס ושלום לעבור על איסור מהתורה. אם אבא סבור שלא טוב שתהיה ער בלילה וזה יזיק לך, תלמד ביום, וכשתגדל ותעשה נער צעיר, אז כבר תקיים את המנהגים האלו כרצונך. שוב אני עונה בלי לדעת בן כמה אתה…

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. זה בדיוק הזמן שלך לתת אמון בהורים שרוצים בטובתך, ואין להתעמת איתם על הרצון ללמוד בזמנים אלו, זה רק מנהג ואין בכך חיוב מן הדין. יש הרבה זמן ביום לנצל ללימוד התורה, עלה והצלח!!!