טעה ואכל בתענית יחיד

שאלה:

שלום
קיבלתי תענית במנחה של יום לפני ובבוקר התענית אחרי התפילה עשו בבית כנסת ברכות לעילוי נשמת ,ושכחתי שאני בתענית ואכלתי ושתיתי.האם צריך להמשיך את התענית באותו יום?
האם צריך להשלים ביום אחר תענית גם אם אמרתי בלי נדר בקבלת התענית?

תשובה:

שלום וברכה

אדם שטעה שכח ואכל בתענית יחיד שקיבל על עצמו, משלים תעיתו עד הערב, ואם היתה זו קבלת תענית לשם כפרה על חטא, יתענה עוד יום אחד, אלא אם כן הוא חלוש ואז יפדה את התענית השניה בצדקה.

מקורות:

ראה משנה ברורה סי' תקסח ס"ק ח בשם מהרי"ל, וע"ע קיצור שו"ע סי' קכז סעי' טז.