פירות שנפלו על סככת השכן

שאלה:

לרב שלום.
יש לשכני שיח פסיפלורות על הסככה שבחניית ביתו האם פירות שנופלים בחנייה אסורים משום גזל?
(אם אפשר לא לפרסם את שמי)
אשמח לדעת את שם הרב שעונה לי כי חברי רוצה לדעת…
תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה,

הפירות שייכים לבעל האילן, ואם הוא לא מפקיר אותם הם שלו אסור לאחרים לזכות בהם.

בהצלחה.

מקורות:

שולחן ערוך חושן משפט הלכות שותפים בקרקע סימן קסז סעיף ב

אילן העומד על המצר, אף על פי שהוא נוטה לתוך שדה אחד מהם, הרי שניהם חולקין בפירותיו. (אבל אם עומד בשדה של אחד מהן ונוטה לשדה אחר, הולכין אחר העיקר והכל שלו)

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אין הבדל אם נפלו הפרות לסככה או חוץ לסככה, אם בעל האילן לא הפקיר את הפרות הרי הם של בעל האילן.
    נפתלי בן חיים.