חציצה בתפילין

שאלה:

שלום כבוד הרב, שתי שאלות לגבי התפילין :

1) אם נשפך צבע של התפילין על הרצועה, וכמובן בלי שהתכוונתי שזה יהיה לשם קדושת תפילין, האם זה מהוה חציצה ?

2) אם לאחר הורדת התפילין אני מוצא קשקשים על הרצועות ועל מקום הקשר, ואני מקפיד עליהם עד כדי שאני
תמיד מוריד אותם, האם זה פוסל את ההנחה ?

תשובה:

שלום וברכה

1. באופן כזה יש לחזור ולצבוע את אותו מקום לשם קדושת תפילין, וזה מועיל ממה נפשך, אם כתב על גבי כתב העליון הוא העיקר, הרי שעתה צבעת שוב, ואם התחתון, הרי שלא קרה כלום בכך שנצבעו. כך מבואר במשנה ברורה בסו"ס לג.

2. תנער היטב את הקשקשים לפני ההנחה ואז מה שנשאר כבר אינו חוצץ.