דמי אבטלה לאדם שעובד

שאלה:

אני עובדת כגננת שילוב והמשכורת שלי משולמת רק שההנהלה מקבלת את התקציב. כל שנה אני מקבלת מכתב פיטורין, וברגע שהתקציב מאושר- הבוס מחזיר אותי לעבודה. לפעמים זה יוצא רק בטבת, ואז הוא משלם לי מהרגע שהתחלתי. השנה עבדתי מתחילת שנה את כל השעות שאני חייבת למרות שעדיין לא שולם לי שקל, כיוון שאני סומכת על כך שברגע שיתקבל התקציב- תשולם לי המשכורת רטרואקטיבית מתחילת שנה. עכשיו התברר לי שבעצם חוקית מגיעים לי דמי אבטלה היות וקיבלתי מכתב פיטורין ובפועל אינני מקבלת משכורת. העניין הוא שאם ייכנס התקציב- תשולם לי משכורת רטרואקטיבית מתחילת שנה, (אבל לא אקבל תלושים אחורה) ויחד עם זאת גם אקבל בעצם דמי אבטלה. השאלה אם צריך יהיה לדווח על כך לביטוח לאומי? כי מבחינת התלושים ביטוח לאומי לא יראה שיש החזרים אחורה.
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

אין אפשרות לקבל אבטלה וגם משכורת, אם בפועל את לא מובטלת ואת אמורה לקבל שכר אין אפשרות להוציא אבטלה.

בהצלחה.

מקורות:

הביטוח לאומי קובעים את תנאי האבטלה, ואם לפי התנאים לא מגיע אבטלה אסור להערים ולהוציא כספים, ויש בדבר זה משום איסור גזל.