מעשר וערלה בפסיפלורה

שאלה:

לכבוד הרב שלום וברכה.
האם פסיפלורות חייבות במעשר?
(אם אפשר לא לפרסם את שמי)
תודה רבה.

תשובה:

ודאי חייב מעשרות, השאלה הידועה בענין זה האם יש בעייה של ערלה, אם זה נחשב פרי עץ או ירק, וזה ספק גדול, ערלה אסור לאכול, וזה בשלוש שנים הראשונות של הגידול.

מקורות:

על כך שיש ספק ערלה בפסיפלורה, ראה הליכות שדה 142 – 145 עמ’ 28, וס’ שערי הברכה פרק כג הערה 547 בשם הגר”ש ווזנר וכמוהו רבים. אולם, דעת הרב עובדיה יוסף זצ”ל להקל בזה שאינו נחשב ערלה כמובא בשו”ת יחוה דעת ח”ד סי’ נב. וראה ילקוט יוסף ערלה פרק ה שהביא בזה את השיטות השונות וכתב שהמחמיר תבוא עליו הברכה. הרחבה על שיטות הפוסקים בזה ראה כאן וכאן.