מדוע לומדים על חלוקת הארץ בימי יהושע?

שאלה:

שלום וברכה,
אני עובדת בהוראה , במסגרת שיעורי נביא נשאלתי ע"י תלמיד:
בספר יהושע מפורט באריכות הגבולות ונחלות השבטים אחרי כניסתם לארץ,
האם יש תועלת מעשית בלימוד הנחלות ? הרי נראה שזה לא נוגע להיום,
וכן האם יש מוסר שניתן ללמוד מהפסוקים הללו?
ואם לא, אז מדוע אנו לומדים את זה?

תודה רבה!

תשובה:

מנהר מאוד בעזרת ה' יבוא המשיח ואז באמת ינחלו ישראל נחלתם לפי המקום המיועד להם. ראיתי בעבר שהגרי"ש אלישיב נשאל, האם כך יהיה שפתאום כל מי שלא שייך למקום בו הוא גר יזדקק לעוזבו, והשיב שודאי לא יצטרך לעזוב בחינם ויקבל תשלום מלא על הדירה אולי גם דמי טירחה וטילטול הדרך, אבל כן, יהיו זכאים לרכוש ממנו את הדירה…

הצטרף לדיון

תגובה 1