חשבון משותף וחוב של אחרים

שאלה:

בסד
אני ואחי האברך( הוא נשוי עם משפחה ברוכה) נמצאים בחשבון משותף עם אבא שלנו.שותפות של חובות וזכויות כמקובל בבנקים. אבא דאג לכך שאחי לאור מצבו הכספי יוכל מעת לעת לקחת כספים והלוואות ללא ידיעתי אך בידיעת אבא.
לאחרונה התברר שהחשבון נכנס ליתרת חובה עצומה ואבא קרא לי להגיע להסדר עם הנהלת הבנק על החוב שלא אני יצרתי.
לאבא ולאחי אין תשובות מדוע הגיע החשבון למצב הזה. כעת הם רוצים פתרון דרכי !!.
השאלות:
1. האם אני חייב כעת למצוא פתרון? או שכל החוב ילך לטיפול משפטי של הבנק?
2. מדוע עליי להיות " שותף" בשליש ( לפחות בעיני הבנק) על חובות שלא אני יצרתי.?
3. האם מגיע לי 30 אחוז החזר , לכאורה, של כספים שנלקחו ממני על ידי אחי?

תשובה:

שלום וברכה,

שאלתך מתחלקת לשניים, מול הבנק ומול אחיך. מול הבנק אתה נקרא לווה מאחר ואתה רשום בחשבון עם אביך ואחיך, ולכן אתה כלווה מהבנק צריך להסתדר מול הבנק, ואם לא הם יתבעו גם אותך כלווה.

כלפי אחיך אם הוא לקח כסף לכאורה אתה יכול לתבוע אותו על הכסף שלקח והשתמש, אא"כ הוא יש לו טענה שהסכמת לו להוציא כסף כרצונו.

בהצלחה.