השתתפות בסיום מסכת בשנת אבל

שלום רב
אנחנו בני משפחה שלקחנו על עצמנו לימוד משניות לעילוי נשמת אבינו ומשתדלים מידי חודש לסיים סדר משניות
שאלתי היא האם מותר לעשות סעודת מצוה של סיום כל בני המשפחה והאם שונה סעודה זאת מכל סעודת מצוה כשזה לעילוי נשמתו. יישר כח אשמח למקורות

תשובה:

שלום רב

מנהג ישראל לערוך סעודות לעילוי נשמת הנפטר עם סיום מסכת, בסיום השלושים או בכל הזדמנות אחרת, ואדרבה, ברכה רבה היא לנפטר. ויש נוהגים לערוך סעודה גם בסיום השבעה. אלא שכמובן אסור להביא מוזיקה לסעודות אלו, וכמו כן ידברו בשבח הנפטר. כמו כן, אף כשהלימוד לא נעשה לעילוי נשמת הנפטר מותר לאבל להשתתף בסיום בפרט כאשר הוא אחד המסיימים, ויש שהחמירו בזה.

מקורות:

על סיום שאינו לעילוי נשמת הנפטר ראה ש"ך סי' רמו ס"ק כז בשם מהר"ם מינץ, פרי מגדים או"ח סי' תמד משב"ז ס"ק ט, וע"ע בית לחם יהודה ורבי עקיבא איגר יו"ד שם. וראה חכמת אדם כלל קסו סעי' ב, וכ"כ בטוב טעם ודעת ח"ג סי' פו.