תמונה של פסל

שאלה:

במסגרת ספר שאני הקטן כותב, רציתי להציג תמונה של פסל ששייך לבני המאיה. הבנתי שיש בכך את האיסור "אל תפנו אל האלילים", אך במידה וחלק מהפסל שבור- יהיה מותר להשאיר אותו בבית (ובעל נפש ירחק מזה). השאלה שלי: האם העניין תקף גם לגבי תמונה? כלומר- האם מותר לחתוך חלק מהתמונה וכך יהיה מותר להציג אותה בספר?

תשובה:

אתה מערבב כאן שני נושאים, מה שדנו לגבי להשאיר בבית, זה בובה בצורת אדם שאינה פסל של עבודה זרה, שגם בזה יש איסור לעשותה בשלימות, ויש שנהגו גם לא להשאחר בבית כשהיא שלמה. אבל פסל שמשמש לעבודה זרה, הבעיה היא בעצם החזקתו, ובתמונה, בעצם הזכרת עבודת אלילים וההסברים עליה, לזה לא יעזור לחתוך ממנה.

ערב טוב.