שימוש בעותק לא חוקי כאשר רכשתי עותק חוקי

שאלה:

שלום לרב.
ישנו ספר מדעי שחיפשתי ומצאתי אפשרות לרכוש אותו וירטואלית, כלומר לאחר רכישה ניתן לצפות בו דרך תוכנה מסויימת. וגם מצאתי אפשרות להוריד עותק של הספר בקובץ, עותק לא חוקי שהתפרסם.
כמובן שרכשתי את העותק החוקי.
אך למעשה יהיה לי יותר נוח להשתמש בקובץ הלא חוקי (במקום בתוכנה המיועדת).
האם הדבר אפשרי? היות שרכשתי עותק חוקי ורק בשל נוחות אשתמש בעותק הלא חוקי?

תשובה:

שלום וברכה,

אחרי שרכשת את העותק המקורי מותר לך להשתמש בעותק לא חוקי, מאחר ושילמת על זכות ההשתמשות תוכל להשתמש בכל אפשרות שנוח לך.

בהצחה.