קנייני גזילה – עד מתי

שאלה:

שלום וברכה!
ממתי פוקעים קנייני הגזילה? משעת ההודאה, הרצון להשיב החזרה בפועל? האם יש דיון כלשהו בנושא?

תשובה:

שלום וברכה,

הגזלן חייב באונסי הגזלה עד שהחפץ יגיע לרשותו של הבעלים והבעלים ידע שהחפץ ברשותו, ולכן אם לא נכנס לרשותו לא נפטר מאחריות הגזלה. ואם נכנס לרשותו והבעלים ידעו שנגזל החפץ ולא מודעים להשבתו ולא יודעים שצריכים לשמור עליו, לא נפטר הגזלן מאחריות הגזלה.

בהצלחה.

מקורות:

שו"ע חו"מ סימן שנה. יש נושא אחר האם הגזלן חייב לטרוח ולהוציא הוצאות כדי להשיב את הגזלה, או שאינו חייב לטרוח ולהוציא הוצאות. אבל לכו"ע אינו נפטר מאחריות הגזלה עד שיגיע לידו הגזלה.