החזרי נסיעות

שאלה:

שלום! קבלן בעבודות עץ שכאשר מקבל הזמנה הוא קורא לעובדים שואל האם מחובתו לשלם את הוצאות הנסיעה לפועלים וכן האם עליו לשלם על זמן הנסיעה לפועלים. חשוב לציין שלא מדובר בעבודה יומיומית אלא כאשר מגיעה הזמנה הקבלן מתקשר לפועל ואומר לו להגיע למקום פלוני בשעה פלונית.

תשובה:

שלום וברכה,

המעביד חייב לשלם עבור העבודה בפועל. לגבי החזר נסיעות ותשלום על זמן הנסיעות תלוי בתנאים שהתנו הפעול והמעביד, ואם לא היה תנאי לשלם לא חל חיוב לשלם.

בהצלחה.

מקורות:

בהלכה מצאנו שצד אחד של הפועל הוא על חשבון הזמן של המעביד, אולם בימינו לא נהוג לשלם על זמן הנסיעה, וכדי לחייב את המעביד יש להתנות זאת בפירוש.