נטילת תרופה בשבת

שאלה:

בס"ד
שלום לכבוד הרב
האם אדם שנוטל תרופה לא באופן קבוע , כלומר יתכן ששבוע אחד ישתמש בתרופה פעמיים, לפעמים יותר , אך לא תמיד נוטל את התרופה באופן רציף לפני השבת, האם הוא עדיין מוגדר כאדם שנוטל תרופה לפני השבת שיכול ליטול אותה גם בשבת או שצריך דווקא שיטול אותה ערב שבת על מנת שיחשב שהתחיל את הטיפול לפני השבת שיכול להתשמש בה בשבת.
תודה

תשובה:

הרעיון של הרצף הוא שכיון שצריך רצף מסויים לצורך ההחלמה, לא אסרו זאת בשבת. מה שלא נדרש לו רצף, גם אם במקרה לוקחים כל יום, ניח אדם שסובל מכאבי ראש וכל יום לוקח אקמול, זה לא מתיר נטילה בשבת שאינה בכללים הרגילים, רק כמו באנטיביוטיקה שהרפואה היא על ידי טיפול מתמשך ורצוף.

רפואה שלמה.