קבלן שאוסר ללקוחות להיכנס לאתר בנייה

שאלה:

שלום! רכשנו בית שנמצא בתהליך בנייה. במהלך הבנייה היתה אפשרות להכנס לאתר ולהיות שותפים במהלך הבנייה. כעת הקבלן החליט שהוא לא מאפשר לרוכשים להכנס לאתר בטענה שמסוכן להסתובב שם. הרוכשים חושבים שהסיבה לכך היא משום שאין להם כוח לשמוע תלונות והראיה שהקבלן אינו מסכים שיכנסו גם בלווי צמוד שלו. בחוזה הרכישה נכתב שניתן יהיה להכנס לאתר בתאום עם חברת הבנייה. הרוכשים שואלים האם בגלל שהחברה לא מאפשרת לתאם איתם האם ניתן להכנס לאתר ללא רשות בשעות הערב כשאין עבודות באתר?

תשובה:

שלום וברכה,

אם יש תנאי בחוזה שמתנה זכות ללקוחות להיכנס לאתר בתאום מראש, לא יוכל הקבלן לשנות מהתנאים ולאסור כניסה על הלקוחות. ולכן יכולים הלקוחות להיכנס בשעות הערב כדי לעמוד על זכויותיהם. אבל אני לא מבין מה יעזור הכניסה בערב הרי אחרי שיכנסו ויראו שיש צורך לשנות הקבלן יבין שנכנסו, ומדוע לא לבוא איתו בדו"ד או בתביעה.

בהצלחה.