ציות לגדולי ישראל – חיסון קורונה

שאלה:

שלום וברכה!
איך אני עונה לעצמי ולאחרים על השאלה למה צריך להקשיב לרבנים אם הם לא מבינים ברפואה.(נגיד החיסון…)
ב. אני התחסנתי חיסון ראשון ואני בת 16 וכשאני חושבת על זה אז מה בעצם הסיבה ההלכתית שמותר לי לקחת את הסיכון הזה…
תודה רבה!!

תשובה:

שלום וברכה

שאלתך השניה מסבירה מדוע את שואלת את הראשונה, ואסביר… הנושא של החיסון וחיסונים בכלל, הוא תמיד בחינה של סיכון מול סיכוי, כלומר, ברור הדבר שכל חומר כימי שנמצא בתרופות הוא בעצם "לא בריא", ואם אדם בריא יקח אנטיביוטיקה נגיד לו שזה לא בסדר, "זה לא בריא", אז למה לאדם חולה אנחנו נותנים את זה? כך לגבי צילום רנטגן שיש בו קרינה וכו' וכו'… התשובה פשוטה, כשאני בוחן מה הסיכון של האנגינה או הדלקת ריאות לעומת הנזק של התרופה או הצילום, אני מבין שזה עדיף על זה. כך גם הנוגע לחיסון נגד קורונה, לא צריך להיות רופא, הכל ברור לגמרי, יש לנו חיסון שעבר את כל המיבדקים העכשוויים הראשוניים האפשריים, הוא מטבע הדבר לא נבחן לאורך זמן כי לא היה אורך זמן, בשיקול דעת של הרשויות נקבע שמומלץ לקחת אותו, הנתונים האלו ברורים, עכשיו בלי להיות רופא, עומד כל אדם בר דעת ובכלל זאת גם גדולי ישראל, ושואל "סיכון מול סיכוי", מה רמת הצורך בחיסון האוכלוסיה ממחלת הקורונה שגבתה החודש הזה בלבד חיים של 1211 איש!! וכדי למגר את המגפה חובה שגם צעירים יתחסנו, כמו כן לאחרונה שומעים יותר ויותר סיבוכים גם אצל צעירים, מול הסיכון האפשרי שמהחיסון שלא נבדק לאורך זמן. וכא הגיעו למסקנה, שכיון שכל תהחזיות אומרות שהחיסון יעיל ונטול תופעות לוואי, למרות שלכתחילה היינו מעדיפים להמנע גם מהחשש הרחוק הזה ולבחון אותו עוד, עדיף עשרת מונים להתחסן ולא להשאר כאן עם הקורונה. זה שיקול הגיוני מחושב שלא מצריך הבנה ברפואה. וזו ההחלטה השקולה וההגיונית ביותר, אני באופן אישי לא מבין צד אחר בכלל…

הצטרף לדיון

8 תגובות

  1. שלום הרב
    ההבדל הוא שלרוב התרופות יש וותק רפואי
    כאן יש חיסון מזורז עם כמה אלפי נסיינים לפני הפצתו ועוד מחלוקות רבות בין גדולי ישראל ובין הדעות המקצועיות בתחום אני מעדיף להמתין מלקחת החיסון נראה את התוצאות על הגויים ואז נתהה על קנקנו

  2. 1. בחיסון, ובכלל בכל שאלה רפואית, מה שצריך לעמוד לנגד עינינו הוא סיכוי מול סיכון, והחשש מהמחלה גדול לאין ערוך בכלל בכלל לחשש הקלוש מהסיכון.
    2. לא יעזור להמתין, כל מה שנוגע לבדיקת החיסון כמו כל תרופה וחיסון אחר לפני הפצה נעשה, ההליך המזורז היה רק חסכון בביורוקטיה, לא בעצם ההליך, הדבר היחיד שלא נעשה, הוא המתנה לאורך זמן לראות אם יש תופעות לואי עתידיות [סיכוי קלוש] לענין זה לא יעזור לך להמתין כמה חודשים… הנושא הוא 10 שנים..

  3. שלום
    1.יש קורונה שרובם מתרפאים ממנה ויש חיסון שהוא בספק גדול מאוד אם הוא יעיל, ויש הוכחות שהוא מזיק לחלק מהמחוסנים ולחלק קטן עד מוות ואת זה לא ניתן להסתיר אבל עתיד המחוסן לא ידוע מדעית מה יהיה עם גופו אז חשש החיסון גם גדול
    2. איך כבוד הרב כותב סיכוי קלוש לתופעות לוואי עתידיות הם(פייזר) בעצמם לא יודעים
    3. ואיך מנהל פייזר התראיין וענה לשאלת הכתבת אם יתחסן והוא ענה לה אני אדם בן 59 ובריא ולכן לא ממולץ להתחסן איך כל זה מסתדר עם ההיתרים לחיסון??
    תודה רבה

  4. דבריך כל כך תמוהים ומנותקים מהמציאות שסביבנו, אומר לך את האמת, שכתבתי בענין זה כאן באתר כל כך הרבה, וכרגע אנחנו בתוך 48 שעות לפטירת שנים מידידי ממחלת הקורונה, אנשים בריאים לחלוטין, אחד מהם אף חלה מאוד קל, אלא שהדבר גרם לו לקריש שהרג אותו כשכבר כמעט החלים… כך שקשה לי להתמודד עם ניתוק מוחלט כזה מהמציאות… במוצאי שבת לקחתי את בני לישיבה, פגשנו שם בכניסה לישיבה הסעה להלווית אבי אחד התלמידים שנפטר מקורונה בליל שבת קודש. אנשים צעירים מתים ויש אנשים שהעובדות פשוט לא מבלבלות אותם… פשוט גלות…
    יש לי קרוב משפחה שהיה חולה קשה, כביכול הוא כבר בבית והכל טוב, אבל כבר חודשיים אחרי הקורונה עדיין כל ערב הוא ישן עם חמצן, איש צעיר, עוד לא בן 50, בריא לחלוטין עד הקורונה…

  5. ניתוק מהמציאות?! יש עובדות ברורות, הנורה האדומה היא מדוע נשיא פייזר לא ממליץ להתחסן למי שבריא? . יש תרופות מונעות ומצילות ראה דוקטור זאלאנקו מNY יש שמן לבונה אנשים לקחו והתרפאו באלפים ורבבות, שכן שלי נתתי לו שמן לבונה ושוחרר לאחר לקיחתו ועוד דוגמאות כהנה וכהנה כמות המתרפאים עולה פי כמה וכמה מהנפטרים , השאלה הנשאלת רבנים גדולים מצווים לכו להתחסן ויש רבנים אומרים לא ויש כאלה שחזרו בהם , ההוראה והבטחון לומר לכו להתחסן , קשה לקבל זאת כי אי הידיעה מה יקרה ומה יהיה לאחר שני חיסונים?! זה ברור : שב ואל תעשה עדיף

  6. הלבונה מועיל קצת לתסמינים, שום אדם לא התרפא ממנה, הטיפות השונות שמוכרים שכביכול מצילי חיים, קרוב משפחתי נטל אותם והועילו לו כמו כוס מים בערך. רבותי! מספיק עם רופאי אליל שוטים, קורונה זו מחלה קשה שגובה מאיתנו כל יום חיים של עשרות אנשים! חידה בלתי פתירה בעיני כיצד אנשים בני תרבות מהשורה לא רואים מה שמתחולל סביבנו..

  7. שלום לכבוד רבני האתר
    עם כל זאת מדוע ולמה נשיא פייזר שיודע ומכיר את תרכובת החיסון אומר בדבריו לא מומלץ להתחסן לאדם בריא והוא בעצמו לא התחסן ואיך אפשר להחדיר לגוף חומרים שאי אפשר לדעת אם האדם ינזק הרי זה ספק גדול, הריצה לחיסון בלתי נתנת לעיכול היה אפשר להמתין ולבדוק איך בני האדם בעולם מגיבים לחיסון פשוט סומכים על הנס ה' עוז לעמו יתן ה' יברך את עמו בשלום ורפואה שלימה