נגיעה של חיבה בילדה בת שלש

שאלה:

מגיע אלינו מידי כמה שבתות חבר קרוב לגיל 60. הוא היה משתעשע עם הילדה בת שנתיים. לאחרונה היה לה יום הולדת.
היא יושבת עליו והוא מידי פעם לוחץ על לחיה.
האם ניתן להקל בזה או שצריך לאסור זאת. ומה יעשה בכל פעם שהילדה תרוץ אליו כיצד ידחה אותה מעליו?

תשובה:

גיל שלוש הוא אכן הגיל שבו אין לגבר זר לגעת בילדה מגע של חיבה, ניתן לשנות את הסגנון לאט לאט, שיתן לה סוכריה ויחייך אליה, יתכופף, ותוך כדי גם תאמרו לה כמה היא גדולה שכבר לא יושבת לדוד על הברכיים…

מקורות:

רמב”ם (איסו”ב פכ”ב ה”י) ושו”ע (אה”ע סי’ כ”ב סעיף י”א).