מוצר שהגיע באיחור

שאלה:

שלום, אם הזמנתי חפץ באינטרנט והיה צריך להגיע תוך ס' יום מקסימום על פי התקנון וכעבור ס' יום לא הגיע, תבעתי את כספי וזוכתי. אחרי שבועיים הגיע האבדה לידי האם יש פה ייאוש בעלים ואני יכול לזכות בו? ואם לא האם הצריכו אותי חכמים להשקיע מזמני ומכספי על משלוח חזרה על המוצר (כיוון שאחרי הזמן ההוא כבר לא רציתי במוצר) תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

אם מדובר בהזמנה שבבעלות של גויים דינו כאבדת גוי שאסור להחזירה ואתה יכול לקחת לעצמך. אם מדובר באתר בבעלות של ישראל אתה חייב להשיב את האבידה, או לשאול אותם אם אתה יכול לקחת לעצמך, אולי יש להם מדיניות שאחרי זמן מסוים הם מפצים את הלקוח גם אם הגיע המוצר באיחור.

בהצלחה.

מקורות:

ראה כאן.