לספח לחלקי חצר משותפת

שאלה:

שלום לכבוד הרב שליט"א
לאחרונה קניתי דירה בבנין משותף שבו יש בנוסף אלי עוד 4 שכנים סה"כ 5 דיירים בבניין ישנה חצר מאוד מוזנחת משותפת המקיפה את כל הדירה שקניתי משלוש כיוונים, השכנים מסכימים בחפץ לב ואפ' מעוניינים שאסגור את החצר לטובת הדירה ובלבד שאסדר מקום מוסכם מקורה לעגלות אופניים לשימוש כלל הדיירים שלושה מתוך ארבעת השכנים חתמו על העניין, אך השכן הרביעי טוען שהשוכר שנמצא כרגע בדירה ואמור לעזוב בעוד חודש חייב לו וועד בית במשך 18 שנים וכו' והוא מוכן לדבר איתי (לא להסכים רק לדבר) בתנאי שהשוכר ישלם, מדובר בסך 1080 ש"ח, השוכר מצידו אומר שיש לו טענות מנגד ושהוא מוכן לשלם ואף השליש את הכסף ביד מישהו שלישי שנאמן על השכן הנ"ל וזאת לאחר שהעניין יתברר בבי"ד, לאחמ"כ דיברתי עם השכן הנ"ל והוא לא מוכן ללכת לרב ולא מוכן לדבר איתי עד שישלם לו, שאלתי אותו מה אתה רוצה שאני אשלם? ענה לי ח"ו מה פתאום שהוא ישלם… שאלתי היא האם אני יכול לבצע את הנ"ל בלי להתייחס אליו? נ.ב הבניין רשום כמגרש וחלקו הרשום בטאבו הוא 1/13
בעוד שלשאר ארבעת השכנים (כולל אותי) החלק הוא 3/13 לכל אחד,

תודה מראש!
יישר כח!

תשובה:

שלום וברכה,

אם שני שכנים התירו לך לספח חלק מהחצר משותפת, מותר לך לספח שלושת רבעי החצר – מלבד המקום שאתה צריך לייעד לעגלות ואופניים. ועליך להשאיר רבע מהחצר ריק ותוכל לספח אותו לחלקך רק אחרי שהשכן הרביעי יסכים.

בהצלחה.

מקורות:

יש אפשרות לעשות כעין חלוקה ולספח את החלקים של השכנים שהם הסכימו, וכתמורה לסדר מקום לאופניים ועגלות.