דיווח על שעות עבודה

שאלה:

לכת"ר שלום וברכה ,
אשתי עובדת מדינה ובתקופת הסגר היא עובדת מהבית בהתאם להנחיות ,
היא אמורה לעבוד לפי תקן המשרה שלה 7 שעות ו40 דקות על מנת למלא את מכסת השעות היומיות שלה .
יוצא שכאשר היא עובדת מהבית בשל אילוצים שונים מגיעה לפחות שעות נניח 6 שעות וכמה דק' וכיוצ"ב..
היא מקפידה לרשום לעצמה כמה עבדה על מנת שלא תצא תקלה ,
בכל אופן כאשר דיווחה על שעות פחותות מהתקן ( 7 שעות ו40 דק') נאמר לה ע"י אחראית משאבי אנוש במקום עבודתה שהיא יכולה לדווח על תקן מלא גם אם לא עבדה בפועל תקן מלא וזאת באמתלא כי גם שנמצאים בפועל במשרד לא תמיד עובדים בלי הפסקה , לפעמים מדברים בטלפון , לפעמים קמים לשיחות קצרות בין עובדים וכו' וכו' וכך עובר היום .. .
חוץ מזה גם מגיעה לה חצי שעת הפסקה בתוך התקן של 7 שעות ו40 דק' .

השאלה האם מותר הדבר לדווח על תקן מלא למרות שעבדה פחות, האם לאחראית משאבי אנוש יש הסמכות לאשר דבר שכזה ?

תודה וברכות

תשובה:

שלום וברכה,

יש סמכות לאחראית על המשרד להחליט איך לספור את השעות ולנהל את המשרד, ועל כן מאחר ומדובר בוויתור מסתבר ניתן לסמוך על האחראית – לכך הסמיכו אותה כמנהלת, ולכן ומותר לכם להציג את מלוא השעות ולקבל שכר מלא, ואין חשש איסור בדבר.

בהצלחה.