גניזת אריזת מאכל שכתוב עליה ברכתו מזונות

שאלה:

האם צריך לגנוז אריזות של מוצרי מזון או בקבוקים שכתוב עליהם ברכתו בורא מיני מזונות או ברכתו פרי הגפן לשיטת הב"י וכדו'

תשובה:

שלום וברכה

נראה שהעולם מקילים בזה, אמנם בס' גנזי הקודש עמ' רעו הביא תשובתו של הגר"י זילברשטיין שצידד בזה לכאן ולכאן, מצד אחד הוראה לאפרושי מאיסורא נאמרת גם במקום מטונף אם כן לט נוהגים בה קדושה [לא הבנתי סברא זו, שהרי שם אין ברירה והצורך דוחה את חיוב הקדושה משא"כ כאן] כמו כן אין כווה ללמד הלכה אלא לתת מידע טכני, וצידד שם לחלק בין יין שכתוב עליו ברכתו הגפן שהמטר היא רק להסביר שהרכיבים הם מיץ ענבים לבין חטיף ששם יש אכן ספק הלכתי ויש הוראה של הגוף המכשיר שברכתו כך, שם הכוונה להוראת הלכה, סוף דבר נשאר בצ"ע בזה.