גן לא חוקי בבית משותף

שאלה:

שכני פתח לפני שנתיים גנון בביתו ללא אישורים וגם בלי שביקש הסכמה מהשכנים. יש כמה שעות ששער החצר המשותפת עמוס באנשים ויש רעש מעבר לרגיל. אני שתקתי ולא מחיתי. העדפתי יחסי שכנות טובה ולפרגן לו למרות שקצת מקשה עלינו. אבל למרות זאת הוא מתנהג שלא בהוגנות ונכנס למריבות על כל דבר שנעשה בחצר המשותפת מצידינו, כמו מיקום הסוכה, משחקים של הילדים, ועוד ועוד. עקב כך נכנסתי איתו לעימות והודעתי לו שאם הוא מתנהג ככה אני אדאג שהגן שהוא מפעיל יסגר… והכוונה ברורה שאפנה לעירייה. האם יש איסור לפנות לרשויות החוק ? האם צריך אישור מבית דין?

ציינתי עובדות כהוייתן, שאילולי הקפדתו הייתי מוחל, אבל אין זה משנה את העובדה שזה לא חוקי ומפריע ולא מחלתי מעולם לגמרי.

תשובה:

שלום וברכה,

כאשר אתה פונה לרשויות על פתיחת הגן אתה מפליל אותו. ויש בדבר משום איסור 'מוסר'. על כן כל תביעה שיש לך מולו יש לתבוע בבית דין בלבד. העובדה שלא מחית לא מעכבת בעדך למחות בו.

עצה פרטית: לפי הלכה יש להקל לפתיחת גן פרטי בתוך בית, ובית דין רק יראו איך למעט את ההפרעות לשכנים. ואם מדובר בשכן 'לא נעים' זה לא יעזור לך הרבה כיון שכל דבר יעורר איתך וויכוח. ולכן העצה הטובה לראות איך להסתדר איתו למרות אי הנוחות שלך.

בהצלחה.