משלוח מנות דרך הטלפון

שאלה:

האם יוצאים ידי חובת משלוח מנות על ידי שליחת משלוח בטלפון? כלומר, אזמין משלוח שיגיע לבית חברתי בפורים.
האם צריך דווקא שאני עצמי אכין ואביא את המשלוח או אפשר גם דרך שליח או חנות שמכינה שולחת משלוחים?

תשובה:

שלום וברכה

יוצאים ידי חובה גם במשלוח כזה הנעשה דרך הטלפון, אגב יש מעלה למשלוח הבא על ידי שליח, שנאמר ומשלוח מנות איש לרעהו.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. הדיוק של "הידור" לשלוח דווקא על ידי שליח, אינו מוסכם על כולם.
    ואגב, ראיתי מי שהעיר (כמדומה שהיה זה הגר"י יוסף שליט"א) שא"כ הוא הדין גם במתנות לאביונים, כי תיבת "משלוח" היא על שתיהם (כאילו אמר: "משלוח מנות איש לרעהו, ומשלוח מתנות לאביונים"). אבל זה כבר נושא לדיון אחר.