לחייב את הלווה שיעביר למלווה את הכסף שיקבל בירושה

שאלה:

אדם שהוא בעל חוב כספי ואין לו כרגע לשלם וידוע שהוא יקבל ירושה איך המלווה יכול להגן על כספו שברגע שהחייב יקבל ירושה הוא יוכל לגבות את חובו?

תשובה:

שלום וברכה,

המלווה יכול לדרוש מהלווה התחייבות בכתב על הנכסים שיבואו לו בירושה – שמתחייב להעביר לו את הירושה עבור פירעון החוב. אולם זוהי עצה הלכתית, אבל עדיין יש חשש שיעלים את הכסף שיקבל מהירושה ולא יעביר למלווה וכדי לעגן את הכסף לזה צריך עצה פרקטית – להחתים עו"ד.

בהצלחה.

מקורות:

בשו"ע חו"מ סימן ס סעיף ו מבואר שלא יכול למכור דבר שלא הגיע לידו, ויש מחלוקת האם יכול לשעבד דבר שלא בא לידו, אבל יכול להתחייב על דבר שלא בא לידו, ולכן יכול להתחייב על הכסף שיבוא לו בירושה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ודאי כשיקבל את הירושה הכסף יהיה משועבד למלווה. אבל מלבד השעבוד המלווה יכול לדרוש התחייבות שיביא לו את הירושה ועכשיו חלה ההתחייבות להעביר לו את הירושה כשתגיע הירושה לידו.