טענת קים לי

שאלה:

אדם שכר בית מחבירו ובמהלך תקופת השכירות השביח את הנכס. עם סיום תקופת השכירות מבקש השוכר לקזז את שווי ההשבחה מתשלום דמי השכירות שנותר חייב, בעה"ב טוען שאינו מעוניין בהשבחה 'טול עציך ואבניך' השוכר טוען קים לי כדעת הנתיבות (שע"ה, ב)שבדבר שא"א ליטלו א"א לטעון 'טול עציך' ובעה"ב חייב ולכן אני יכול לקזז חוב זה מדמי השכירות.
האם ניתן לטעון קים לי שאתה חייב ועי"כ להיפטר מחוב השכירות ?

תשובה:

שלום וברכה,

אני לא נכנס לנושא האם המקרה הנ"ל קשור לנתיבות והחזו"א של טול עציך ואבניך, יש לשמוע את השאלה ולהחליט בדבר. אך בוודאי שאם יש מחלוקת יכול השוכר לתפוס דמי שכירות ולומר קי"ל. ומאידך אם יש למשכיר צ'ק יוכל להפקיד את הצ'ק ולומר קי"ל כחזו"א.

בהצלחה.