זמן קידוש / אכילה לפני תפילה

שאלה:

שלום.
זמן קידוש בבוקר יום שבת חל בעצם אך ורק לאחר תפילת שמונה עשרה או שיש זמן גם מבחינת השעות של היום? וכמה זמן לפני תפילה אסור לאכול?

תשובה:

שלום וברכה

כיון שאסור לאכול לפני התפילה, זמן הקידוש הוא אכן רק לאחר תפילת שמונה עשרה. אצל נשים שלא נוהגות להתפלל שחרית [יש קהילות שהורו לנשים עם ילדים קטנים שאינן חייבות יותר מתפילה אחת ביום] זה יותר מורכב, ולכן כיון שבקשה מסוימת חייבות לומר, יזהרו אם צריכות לטעום משהו לעשות זאת לפני שאומרות אפילו ברכות השחר. יש מהפוסקים שהקלו שעד שהבעל אינו מתפלל גם לאשה לא הגיע זמן סעודה, כיון שהיא אוכלת עמו, אבל אין לסמוך על כך לקולא.

לפני התפילה אסור לאכול כבר מעלות השחר. ראה כל הפרטים בזה בסי' פט סעי' ג-ה.

מקורות:

ראה עוד כאן.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. מנחה וערבית האיסור הוא דוקא בסעודת פת ולא באכילת עראי של פירות וכדומה, ראה כל הפרטים בשו"ע הל' מנחה וערבית.