היתר עסקא לבחורים

שאלה:

על מה סומכים בחורי הישיבות שיש להם חשבון בנק ?
הרי לא שייך בזה היתר עיסקא ? כיון שאין להם נכס משלהם ?
האם באמת רבבות של בחורים נכשלים מידי יום ביומו באיסורי רבית החמורים ? !!!!!!!

תשובה:

שלום וברכה,

בחורי ישיבות שאין להם שום עסקה ולא קופות גמל אסור להם להיכנס למינוס בבנק. אני לא חושב שרבבות בחורים יש להם מינוס בחשבון.

לפני זמן קבעו חוק שביטוח לאומי מפריש סכום חודשי [50 ש"ח] והסכום מונח בקופות גמל, ולכן גם לבחורים יש להם כסף שמושקע בקופות גמל ומותר להם להיכנס למינוס עד הסכום שמונח להם בקופה מביטוח לאומי.

בהצלחה.