מהנדס חשמל בבית חולים – שבת

שאלה:

בס"ד

שלום כבוד הרב

שמי ל' גבאי והעיסוק שלי כיום הוא מהנדס החשמל הראשי של אחד מבתי החולים בארץ

ברוך השם זכיתי להתחזק ולשמור שבת.
במסגרת העיסוק שלי אני אמון על כל מערכות החשמל בבית חולים .
כמובן שבשבת ישנו תורן שנשאר בבית חולים והוא לרוב מבצע את התקלות שקורות בשבת.
העניין הוא שבתקלות מורכבות ובהפסקות חשמל מתח גבוה שחייב אישור וטיפול מהנדס אזי יהיו מצבים שאני ידבר בטלפון או אפילו לצערי הרב יצטרך להגיע לבית חולים
המחשבות על חילול השבת האפשרי גורמות לי להיכנס לעצבות
אני מאןד אוהב את העבודה שלי ומרגיש את החשיבות והסיפוק שיש כי כמו שאתה יודע בית חולים בלי מערכת חשמל תקינה זה ממש סכנת נפשות ואני יודע שאפילו בשביל ספק פיקוח נפש דוחים את השבת ובכל זאת ההרגשה לא עוזבת אותי
מה הרב יכול לייעץ לי?
האם עלי לעזוב את מקום עבודתי?
תודה רבה ושבת שלום

תשובה:

שלום וברכה

בודאי שאין לעזוב את העבודה, הרי לחלל את השבת לצורך פיקוח נפש זו מצוה, ועיקר תפקידו של האדם זה לעשות רצון ה', וזה רצונו… הנקודה היא שאתה צריך הכוונה הלכתית מדוייקת מה מותר ומה אסור, באיזה אופן כדאי לעשות זאת וכו', ולזה צריך הכוונה מרב בפגישה פנים אל פנים תוך פירוט כל מיגוון הפעולות הנדרשות.

בהצלחה רבה מאוד!