הורדת שירים מיוטיוב

שאלה:

שלום הרב,
הבנתי שזה שאלה די מסובכת, "האם מותר להוריד שירים מהיוטיוב?"
אנסה להציג לרב את האופן בו מורידים שירים.
כדי להוריד שירים ישירות מהאתר 'יוטיוב' צריכים לשלם אך התשלום הוא לא על כך בלבד (כנראה שבמיוחד בשביל שלא יהיו פרסומות), ישנה עוד דרך להוריד שירים:
להעתיק את כתובת ה URL של השיר ולהדביק באחד מאתרים המיועדים לכך (ישנו אתר שמיועד לכך ונטפרי שמה קישור אליו באתריהם).
האם זה מותר לעשות זאת?
עצם זה שנטפרי מאפשרת את זה ונותנת קישור לאתר כזה באתר שלה, מעיד על כך שמותר?

תשובה:

שלום וברכה,

אסור להוריד שירים מהיוטיוב כאשר יוטיוב לא מסכימים שיורידו מהם שירים ללא תשלום. העובדה שנטפרי פותחת את האתר שמאפשר להעתיק שירים לא מתיר את האיסור. נטפרי הוא חברת סינון לאנטרנט [הסינון הטוב ביותר] אבל לא פוסק הלכות מה מותר ומה אסור.

בהצלחה.

מקורות:

הבאנו פעמים רבות שאין איסור הלכתי להעתיק שירים וסרטים מאחר והחוק מתיר להעתיק לשימוש פרטי בשונה משאר תוכנות שאסור להעתיק. אבל עדיין קיים איסור להעתיר מיוטיוב מאחר והם לא מסכימים שתשמש בשרת שלהם כדי להעתיק. יוטיוב מספקים שירים וכדי להעתיק מהם הם דורשים תשלום. ומי שירצה יוכל להעתיק ממקום אחר, והעתקה מיוטיוב נחשב כשואל שלא מדעת שמשתמש בשרת שלהם שלא לפי תנאי השימוש.