מטבע שנמצאה במכונת הכביסה

שאלה:

שלום כבוד הרב,
הפעלתי את מכונת הכביסה היום בבית ורוב הבגדים בה היו שלי עם מיעוט או אולי אפילו ללא שום בגד של שאר בני הבית. בסיום פעולת המכונה הוצאתי הבגדים ממנה ובקרקעית המכונה היה מטבע של 10 שקלים.
איני יודע אם בכיסים של בגדיי' היו מטבעות או שמא בבגדים האחרים שהיו שם יחד או אולי מהמכונה הקודמת שהופעלה. מה דין המטבע האם צריך להכריז ולשאול בפני בני הבית?

בברכה,

תשובה:

שלום וברכה,

מעיקר הדין את יכול לקחת את הכסף לעצמך, משום הממע"ה. אולם אם בני הבית לא חשודים בעיניך כשקרנים יש לשאול לברר ולשאול את בני הבית אם משהו שכח בבגדיו את המעות. אם ישיבו בשלילה או שלא ידעו לענות תוכל לקחת את הכסף לעצמך.

בהצלחה.

מקורות:

מעיקר הדין אתה יכול לקחת את הכסף לעצמך. וכמו שמצאנו (גמ בכורות יח, ב) במפקיד אצל חברו טלה ומת אחד מהם יכול לומר לו שלך מת, משום שהממע"ה וכן בשו"ע חו"מ סימן רצב סעיף י שאם הפקיד בידו חפצים ואבדו ואינו יודע אם שלו אבד או של חברו יכול לומר לחברו שלך אבד, והממע"ה. אלא שראוי לברר אצל בני הבית אם משהו איבד את הכסף מאחר ואתה מאמין להם ואתה לא חושד אותם שהם יגזלו אותך, יש לברר את הדברים.

הצטרף לדיון

תגובה 1