7 סיבובים בחופה

שאלה:

שלום.
קיים מנהג בו הכלה מסתובבת שבע סיבובים סביב החתן בחופה, האם הסיבובים צריכים להיות עם כיוון השעון או נגד? והאם באמת משנה הכיוון או העיקר הסיבובים? ובמידה ויש כיוון אחד בו נכון לבצע את הסיבובים אבל בפועל כבר בוצעו הסיבובים לכיוון השני האם לא יצאו ידי חובה?

תשובה:

השאלה שלך מזכירה לי מעשה נחמד, היתה פעם אשה שהגיעה וסיפרה שהיא התגרשה בפני רב כפי כל כללי הדין, ובית הדין הריחו שמשהו כאן לא נשמע נכון כל כך, והיא אשת איש… קם דיין פיקח ושאל אותה, תגידי את זוכרת אם סובבו אותך 7 פעמים הפוך מהחופה? הרי כדי לקשור את הבחור צריך שבע סיבובים, ואחרי זה בגט צריך לפתוח… מיד היא אמרה, בטח בטח, סובבו הפוך שבע פעמים… וכך התגלתה תרמיתה…

לעצם שאלתך זה לא משנה. למעשה מקיפים ימינה, כלומר באים משמאל לחתן ופונים לימין וכן הלאה, אבל שום דבר מזה לא ממש משנה ולא נוגע לחלות הקידושין כמובן…

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. סיפור נחמד תודה על השיתוף..
    חייב להודות שלא הבנתי עדיין האם נהוג שהסיבוב הוא נגד כיוון השעון או עם כיוון השעון? כשאתה אומר שמשמאל היא פונה ימינה זה יכול להיות גם עם כיוון השעון וגם נגד כיוון השעון..