שבועת שקר

שאלה:

הי נשבעתי לחבר שלי על משהו שקרה , כלומר אמרתי שלא קרה ובפועל קרה.
הוא השביע אותי על הילדים שבעזרת ה׳ יהיו לנו. ונשבעתי מלחץ
איך ניתן להתיר את השבועה ? ומה עושים במצב כזה?

תשובה:

אין כזה דבר להתיר שבועה שנועדה לאמת דבר, רק שבועה של התחייבות לפעולה עתידית. שבועת לשקר הוא דבר חמור מאוד מאוד, ויש להתחרט הרבה ולחזור בתשובה על הענין.

במקביל יש לזכור שבורא עולם מתעב קשר זוגי שאינו במסגרת נישואין כדת משה וישראל, שימרי על צניעותך כבת ישראל ועל טהרתך, ובעזרת ה' יתכפר לך.

בשורות טובות.