מודים דרבנן

שאלה:

הייתי פעם (לפני שנים) באיזשהו שיעור בו הרב טען כי הציבור צריך להמתין לש"ץ שיתחיל מודים לפני שהם מתחילים מודים דרבנן. דא עקא – לא ראיתי ולא שמעתי מעולם הלכה שכזאת וכן לא ראיתי מקפידים על כך. וכשאני מנסה להקפיד יוצא שאני בעצם אומר את המודים דרבנן לבד וכשכולם אומרים אני פורש מהציבור. רציתי לבדוק האם הרבנים שמעו על הלכה שכזאת ומה מקורה ואם כנים הם הדברים מה עושים כשהש"ץ ממתין מלהתחיל את הברכה והציבור לא ממתין. (לא קורה הרבה אבל לעיתים זה קורה)

תשובה:

כנראה היתה כוונתו למילה הראשונה – מודים, ולא לכל הברכה כמובן, מסתבר שלא הבנת את דבריו.

ערב טוב.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. כנראה שהשאלה לא הובנה. כמובן שמדובר שהוא יתחיל מילה ראשונה "מודים" לפני שהציבור מתחיל מילה ראשונה "מודים". אך מדי הרבה פעמים קרה שהש"ץ המתין שהציבור יהיה באמצע (או שיסיים) ורק אז התחיל הוא להגיד את המילה "מודים". מה עושים אז? האם באמת צריך להמתין לו ולפספס אמירת המודים בציבור?

  2. יישר כח על התשובה ומחילה על ההטרדה אך מתוך שאינני יכול לתקנו ("מי אתה בכלל? ומנין לך"?) אאלץ לשאול שוב מה עלי לעשות. להתעלם ממנו ולהתחיל מודים עם הציבור או להתעלם מהציבור ולהתחיל מודים איתו