טעויות לשוניות בתפילת שמונה עשרה

שאלה:

שלום הרב,
אן הפחתי וגם אולי טעיתי במילים בפסוק הראשון בתפילת שמונה עשרה, זה מעכב?
הרב יכול לכתוב לי מה באופן כלל עלול לעכב:
• טעות מילולית?
• דילוג על מילים/בליעת מילים?
• טעות בניקוד?
• הפחה/שיהוק/גיהוק?

תודה רבה הרב

תשובה:

ראשית ידידי אתה צריך לזכור, שהדרך לצאת מocd, והאמן לי שאני בקי בזה קצת כי כבר יש לי הרבה נסיון עם אנשים כאן באתר, זה להבין שהואיל והשאלות האלו באות מהקושי הזה, והואיל ובורא עולם רוצה עבודת ה' מתוך בריאות ושמחה ולא מתוך קושי כפייתי, אין לחזור ולהתפלל שוב בשום אופן, פעם וזהו יהיה מה שיהיה!! זה מה שנדרש ממך, ולא יותר.

לעצם הענין, גם לולי הקושי שלך, כל הדברים שהזכרת לא מעכבים, מי שאמר תחילה וסוף של הברכה ואת עיקרה יצא ידי חובה, וכן שאר הדברים לא מחייבים חזרה.

ערב מבורך ובריאות איתנה.