המשך – חשבון נפש

שאלה:

אני רוצה להסתייג מהנכתב תחת הכתורת מסיבת הפתעה לעוה"ב, אם הכותב הנכבד מעוניין לתקן את הדור יש הרבה דברים קודמים למשל המכשירים הפרוצים, מצב הצניעות אצל הנשים לדאבונינו, ועוד רבות, קל להיתפס לענינים כאלו ולהגיד חילול ה', מנכים מזכויותיו וכו', זה טענות שיותר שמענו מחילונים על חרדים ולא מחרדים על חרדים. אני לא מכיר את הכותב כלל ואין לי שום דבר נגדו, רק רוח הדברים קצת צרמה לי. אולי כדאי שפעם הבאה הרב יתייחס גם מנקודת המבט הזו.

תשובה:

הכל נכון… והעיקר לעשות את הטוב והישר בעיני אלוקים ואדם. חורה לי מאוד הזלזול של אנשים בזהירות הנדרש, וגם אתה צודק שיש עוד דברים שצריכים תיקון, ואחד מהם אגב הוא שכל אדם מכה על חזהו של חברו במקום על זה שלו… זו תופעה מאוד מצויה היום. אם כל אחד מאיתנו היה עושה חשבון נפשו העולם היה זך ונקי יותר.

ברכה והצלחה ובשורות טובות.