תשלום ארנונה וועד הבית בדירה שכורה

שאלה:

1. שכרתי לבני יחידת דיור כ-30 מ"ר בירושלים בחוזה רשום שיש לשלם ארנונה ובע"פ סוכם שע"פ מתווה של הנחה שיש למשכיר, בפועל הוברר שהמשכיר אינו מגיש בקשה להנחה מאחר שבעיריה רשום שלדירתו יש 59 מ"ר ובמציאות דירתו כ-120 מ"ר הכולל 2 יחידות דיור שמשכיר, לאור זאת אינו מגיש הנחה כי מפחד שהעיריה תגיע למדידות ויחייבו אותו על 120 מ"ר וללא הנחה כלל מפני שיש לו יחידות וכו', ע"כ הוא דורש תשלום יחסי לפי מטרים שמחייבים אותו ז"א 1/2 מטר על כל מטר 100% תשלום יוצא כ-45% הנחה,
שאלתי האם ניתן לדרוש כ-80% הנחה כמו שזוג יכול לקבל או אפי' אם היה מבקש ובמידה והעיריה לא היתה עושה מדידות היה מקבל או שיש צורך לשלם 100% על 15 מ"ר.
2. כמה הוא תשלום לוועד בית על יחידות דיור

תשובה:

שלום וברכה,

אם המשכיר התנה שההנחה תהיה לפי מתווה של המשכיר, לא ניתן לדרוש השתתפות בהנחה של 80%.

יח"ד שנוספו לבית המשותף, אם מדובר בדירת חדר או חדר וחצי משלמים כשני שליש משאר השכנים. אם מדובר בדירת שתי חדרים יש לשלם מחיר מלא.

בהצלחה.

מקורות:

ראה עלון המשפט גיליון מספר 42-44.