קדיש בשבת יארצייט

שאלה:

שלום

כשהיארצייט חל בשבת, ואומרים קדיש בתפילות, ממתי? כל מה שמשקיעת החמה של ערב שבת? הנפ"מ למשל בקדיש שבקבלת שבת.
כ"כ איזו עליה יש לעלות בשבת כזו? מפטיר או שאפשר כל עליה? ואם המפטיר תפוס האם יש עדיפות לעליה ספציפית אחרת?

תודה

תשובה:

שלום וברכה

בודאי יש לומר גם את הקדיש שלאחר קבלת שבת.

לכתחילה יש לעלות מפטיר, בגלל הברכות שיש בהן צידוק הדין, אבל כאשר זה תפוס, כל עלייה טובה לענין זה.

כמו כן נהגו לגשת לפני העמוד בתפילת מוסף. וגם בתפילת ערבית במוצאי שבת שקודם לכן.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לענ"ד נראה שהרב מדבר אך ורק אם כל הכיבודים האלו מסתדרים בדרכי נועם שהוא יקבל אותם,
    אבל חלילה לעורר ריבים ומדנים עבור זה.