תשלום ועד על דירה עם דלת חיצונית

שאלה:

שלום וברכה
הבניין המשותף שלנו בין 7 קומות וחניון בין 2 קומות וחצר משותפת לכלל הדיירים, בעל דירה בקומה כניסה פיצל את הדירה שלו ל2 דירות כאשר לאחת נשארה הדלת כמיקודם ללובי והשנייה יוצאת עם דלת לחצר המשותפת, בבניין משלמים עפ"י מטר, בעל הדירה המפוצלת טוען שעל הדירה החיצונית אין לו חובת השתתפות היות והתנתק מהבניין, הועד טוען כי על דעת כן השתתפו והוא לא יכול להתנתק מהשותפות וגם כל השימושים לפניו כמיקודם שישתמש כרצונו.
השאלה:
א. כמה דייר זה עם הדלת לחצר צריך לשלם וועד הבית לחודש ?

תשובה:

שלום וברכה,

הדייר שחילק את הדירה חייב לשלם תשלום מלא עבור כל הדירה – גם על הדירה שפתח לה פתח לחצר.

בהצלחה.

מקורות:

השכן שהיה משותף בדירה לא יכול להתנתק כדין שותף שהותנה מראש שהשותפות לצמיתות שלא יכול להתנתק. וכזאת מצאנו בשולחן ערוך חושן משפט סימן קסב סעיף ו "אחד מבני מבוי שבקש לסתום פתחו ולהחזירו למבוי אחר, בני מבוי מעכבין עליו, שמא יבא עליהם מס ומתמעט מחלקן מהמס הקצוב על בני המבוי".

גם אם נאמר שיכול השכן להתנתק, יש מהפוסקים הסוברים שגם שכן שיש לו כניסה צדדית חייב להשתתף בכל הוצאות וועד הבית כשכן רגיל, ובפרט שכך הותנה בתקנות בית משותף.