תשובה על הפלה

שאלה:

לפני שלושים שנה בערך עשיתי הפלה יזומה .הייתי צעירה ולא הבנתי את המשמעות . הבנתי שצריך לעשות תיקון שכולל צום וכו. אשמח לפירוט. תודה

תשובה:

שלום וברכה

גדולי הדורות האחרונים הורו למעט בצומות, אנשים היום חלושים ובכלל, לא הצום הוא העיקר אלא תשובה ומעשים טובים. לכן העיקר הוא חרטה גדולה מאוד וקבלה לעתיד, ולכן עיקר התשובה היא להתקרב לה' עוד, אינני יודע היכן את בנושא של שמירת המצוות, בל זה העיקר להשתדל עוד בשמירת המצוות, לדקדק יותר, לקבל קבלות טובות זה, לגבי שבת צניעות כשרות וכו'. זה עיקר העיקרים וזה מתכפרים העוונות, ובכלל זה יעודו של יהודי/ה ותכלית קיומו בעולם הזה.

בשורות טובות ישועות ונחמות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בוודאי חזרתי בתשובה הולכת בצניעות מכסה את הראש.שומרת שבת כשרות ושומעת שיעורי תורה.
    הרב שלי אמר שאני צריכה לעשות להיות ביום צום ולשלם לתלמידי חכמים באיזור ה1.600 שח ולומר תפילה מסויימת כדי לכפר על העוון הזה . והאמת ששמעתי את זה מרב אחר בשיעור תורה.לא יודעת מה לעשות

  2. אינני יודע מנין לקח את דבריו ואת הסכום שאמר, יתכן שיש כזה דבר, אני מרבותי קיבלתי למעט בתעניות, בפרט לנשים.