פרשת שבוע

שאלה:

כיצד פרעה קרא למשה ואהרון במכתב חושך כיצד הוא מצאם ועוד שרש"י מפרש שלא זזו בכלל

תשובה:

שלום וברכה,

עמדו על כך המפרשים. האבן עזרה ביאר שאחר שפסק החושך קרא למשה ואהרן. והנצי"ב מתרץ ששלח את אנשים מבני ישראל, כיון שבמכת חשך נעשו חשובים ונעשו כמה מהם אנשי ביתו.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה על התשובה.
    עוד שאלה כתוב וה היכה וכו' ורשי מפרש ה ובית דינו הרי לכאורה זה סותר את זה שהקבה לבדו מכה במצרים אני ולא שרף וכו'
    תודה.