נטע רבעי ומעשרות בפסיפלורה

שאלה:

בנטע רבעי צריך לפדות ולא להפ' תרו"מ, פסיפלורה בשנה רביעית לנטיעה האם צריך גם להפריש תרומות ומעשרות הרי הערלה היא מספק ?

תשובה:

לכאורה כן, צריך ללכת לחומרא לשני הצדדים…

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. פסיפלורה לדעת הגר"ע זה אדמה ולא צריך נטע רבעי ואין בה דין עורלה.
    הרוצה לחשוש לרב אלישיב, ודאי יצטרך מספק לעשות גם וגם

  2. אשמח למקור יותר מדוייק, יצויין שהנושא של פסיפלורה אינו "הרב אלישיב", זה נושא רחב מאוד בפוסקים, כאשר לעץ יש כמה מאפיינים, ויש כמה וכמה מינים שיש להם מאפיין כזה ולא אחר מה דינים, דנו בזה כבר הרדב"ז בתשובותיו ועוד רבים, וכידוע מהחזון איש.