הרצאות בנושא שכר ועונש

שאלה:

שלום כבוד הרב.
לפני כשבוע נחשפתי להרצאה בנושא פטירת האדם מן העולם. מה קורה לאדם מיום הושענא רבה שחלילה נגזר עליו למות באותה השנה.
ההרצאה הכניסה אותי לחרדות למרות שהפסקתי באמצע וגם הרב דיבר שם מה קורה לאדם בבי"ד של מעלה ובגיהנום .
זה ממש מפחיד. הבנתי מתוך זה שיש כל כך הרבה דברים שיש לחזור עליהם בתשובה . שהכי טוב מבחינתי זה לא לדבר עם אף אחד ולהקפיד על כל מצווה שעושים וחלילה לא להיכשל בעבירות .וגם אז לא לגמרי בטוח שפועלים נכון.
אני מאמינה שהקב"ה אוהב אותנו וחפץ שנשוב בתשובה מתוך אהבה.
זה יצר אצלי בלבול ופחדים.
איך נכון להתייחס למצב הזה
תודה

תשובה:

שלום וברכה

פחדים וחרדות זה ממש לא נכון… נכון הדבר שיש שכר ועונש, וכל מעשה נבחן וכו', אבל בסופו של יום הכל לטובתנו ותכלית כל העולם וכל הבריאה כדי להיטיב עם הבריות ולתת להם את השכר הנצחי הגנוז לנו לחיי העולם הבא. גם עונש הוא רק תיקון והכנה לקראת העיקר, שהם חיי העולם הבא. באופן כללי העיסוק שלנו לא צריך להיות בשכר ועונש, באנו לעולם לעבוד את ה' ולהיות דבוקים בו, ולא כדי לעשות איתו ביזנס… לכן למרות שנכון הדבר כמובן שיש שכר ועונש, אינני אוהב הרצאות שכל העיסוק בהן הוא זה…

נעבוד את ה' מתוך אהבה ושמחה וזה הכי חשוב וטוב.

בהצלחה