בידוד קורונה

שאלה:

השאלה היא מה ההלכה במקרה שאדם כביכול יש הבנה בספק ספיקה שנחסף לחולה מאומת והוא בטוח ב99.אחוז שבאותו שעה לא היה חסוף לאותו חולה והיה בביתו רק בגלל שאין הוא בטוח במאה אחוז כי יש אולי אחוז שיצא באותו רגע ואין הוא יכול להזכר או לבדוק על 100 אחוז אבל מעל 90 אחוז אפילו 99 לפי הוכוחות וזיכרון שלו היה בביתו לא חסוף לשום חולה האם עליו להחמיר על עצמו כמןבן שיש בכך הפסד ממון תפילות תורה ועוד ועוד האם זה נקרא הרי לכאורה ספק דיני נפשות וצריך להחליט על ספק דואריתא לחומרא או לא???

תשובה:

לא הבנתי ממש את כל הפלפול אבל אם אדם חושב ב99% שלא נחשף לחולה קורונה הוא לא חייב בידוד.

בריאות איתנה.