אבלות

שאלה:

שלום וברכה רציתי לשאול אמא שלי נפטרה ויש הרבה מאוד בגדים שנישארו וגם חפצים. שמעתי שצריך לחכות שנה ורק לאחר השנה מותר למסור את החפצים והבגדים שלה, האם זה נכון ומה ההלכה בזה. אם אפשר לצרף מקורות.

תשובה:

אין כל מקור לאמונה זו, אפשר לקחת, זה שלכם, רק צריך לזכור שזה שייך לכל היורשים, ואין לקחת בלי רשות כל היורשים. לגבי מקורות, איך אביא מקור לשלול דבר שאין לו יסוד…

בשורות טובות ומן השמים תנוחמו.