טלית מהבר מצוה?

שאלה:

שלום וברכה,
בימי נערותי הנחתי תפילין ללא טלית כמנהג מהבית שלא שמים טלית עד לחתונה. עיניין זה הרגיש לי חסר, לכן עשיתי שאלת חכם ומאז גיל 17 לערך הוספתי ושמתי גם טלית.
כעת בני הגיע לגיל מצוות ואני מסופק כיצד עלי לנהוג. האם ללכת בדרך שחונכתי מבית שלא שמים טלית עד לחתונה? או שמא מכיוון שאני הוספתי ושמתי טלית (עוד לפני החתונה) אז עלי גם להרגיל את בני בטלית כבר מגיל בר המצווה?
תודה מראש על המענה.

תשובה:

שלום וברכה

מנהג אבותיך הוא שלא להתעטף בטלית עד החתונה, זה שאתה שינית אינו אומר לגבי הבן שום דבר, אבל כמובן, רק אם אכן זכית והוא מקפיד על לבישת טלית קטן בשיעור הראוי כשרה וטובה, מהבר מצוה יש להקפיד על כך. אם לא, ואתה לא מצליח לשכנעו בקיום מצוה חשובה זו, עדיף שלפחות בשחרית תהיה לו טלית מהודרת…

תזכה להרבה נחת, ילדים צדיקים ותלמידי חכמים שיאירו את העולם בתורתם ובמידותיהם הטובות!